Entrada destacada

RANKING

dissabte, 29 d’abril del 2017

UNA AVALANCHA DEL OLVIDO (CLAUSTROPHOBIA)


Una escapada a Andorra ens va servir per viure una de les experiències més al·lucinants. La Avalancha és un room que ho peta des de l’inici.

Havíem llegit una ressenya d’aquesta sala però no hi havia massa informació. L’únic que sabíem és que era bona. Així que vam reservar per la web de Claustrophobia aprofitant que anàvem a Andorra. Quin encert!

Era un dia entre setmana i no hi havia ningú. A l’hora concertada van aparèixer dos nois que ens van obrir i tot seguit ens van fer la presentació. Res de l’altre món, estarem en una cabana de muntanya durant una allau i tenim una hora d’oxigen per poder avisar els serveis de rescat. A més, la cabana amaga un misteri…
 

Un cop dins la cosa ja comença a posar-se seriosa. Els decorats són absolutament perfectes. L’ambientació et fica dins de la història d’una forma que encara avui la recordem.

La sala la vam fer en parella i les sensacions les vam viure encara amb més intensitat.

Les proves són flipants. I quan dic flipants, vull dir precisament això. No hi ha cadenats, però hi ha mecanismes que no hem vist altre cop enlloc i que ens van deixar en plan Òstia Puta!!!! La veritat és que ens vam posar molt catxondos amb aquesta sala.

La forma de comunicació amb el gamemàster és també molt original i divertida. I va estar molt correcte durant el joc.

Vam sortir quan faltaven gairebé 8 minuts, però la sensació era indescriptible. Vam estar amb l’adrenalina disparada durant molta estona i això mola molt.
 
 

Després del joc ens van convidar a provar una màquina virtual que tenen. Molt bona atenció.

Si aneu a Andorra, no us ho perdeu. Escaperoom imprescindible!!!

 Ambientació/Immersió – Brutal!

Feina gamemàster – de 10

 Proves – Al·lucinants!!!

 Experiència global – 6 mesos després encara ho flipem!
 
 

 

EL SECRET DE SANT JORDI (FLUWIM


Per al nostre segon room vam escollir la proximitat i l’opció de poder fer un room que oferís el nivell mig. Més que res per poder sortir i experimentar per primera vegada el que era sortir-ne. Per poc ens tornem a quedar amb les ganes, ja que ho vam fer a l’últim instant.

Reserva normal per internet i endavant.
 

D’entrada el local està ubicat al casc antic de Vic, cosa que ajuda a ficar-te ja una mica en la història que de fet és molt original.

El room està ben ambientat i alguns efectes ajuden al fet que tot el que t’envolta sigui més creïble. Es nota que està fet amb afecte.

A l'aprofitar l’edifici, el room és ampli i ajuda molt a que el grup es dispersi i investigui per separat. Ens vam fer un fart de córrer amunt i avall.

Per un petit error de disseny combinat amb el fet que som novells i ens entestem en ficar les mans per on en principi no hi caben, teníem la Clau de sortida al cap de 15 minuts (segur que ja ho han resolt). L’actuació del gamemàster va ser impecable aconseguint que no es trenqués la dinàmica del joc. Les pistes van ser essencials i ben administrades.

Algunes proves són certament originals i com que som una mica sapastres ens va semblar que l’escape era més difícil del que ens esperàvem.

Cap al final ens vam encallar bastant en un dels enigmes, fet que ens va fer pensar que tornaríem a palmar. Però en l’últim moment el cony de cosa que havíem d’obrir es va obrir i amb els últims segons corrent, vam sortir.  

Bona xerrada final i sensació d’eufòria per assolir l’objectiu.
 
 

Un escape molt recomanable si es va per Vic, ho vàrem passar molt i molt bé.

Ambientació/Immersió – Alta

Feina gamemàster – de 10

Proves – Assortit d’Ibèrics

Experiència global – Ens hem quedat a gust
 
 

diumenge, 16 d’abril del 2017

JIGSAW (HORROR BOX)


Una amiga ens va parlar dels escaperooms i ens va entrar la curiositat. A primera vista semblava divertit, però tampoc res de l’altre món. Així que vàrem pensar que si n’havíem de provar un, que fos dels millors.
 
 

Mirant per internet les opinions d’altres bloggers, ens vam decidir per Jigsaw d’Horror Box. Per una banda érem conscients que al ser el nostre primer escape no sortiríem del room. Però del que es tractava era de pasar-ho bé. I va ser un encert, ho vàrem passar de cine, i mai millor dit.

La forma de reservar és comú a la majoria de sales. Tot es contracta per internet.

Un cop a la direcció proporcionada comença el joc. Abans d’entrar ja et van posant en situació. I l’entrada al room és simplement brutal. Tot i saber que és un joc, el cor s’accelera i la incertesa del que pot passar et pot provocar por i ansietat, que no fan més que preparar-te per viure una veritable experiència.

La sala és increïble. Si has vist les pel·lícules de la saga Saw, reconeixes perfectament els escenaris. El nivel d’ambientació és la puta perfecció.

La feina del game màster també és de remarcar. Es va adonar ràpidament que en aquests temes anàvem molt peixos i ens va ajudar a poder avançar amb pistes ben pautades. El sistema de comunicació del gamemàster amb els jugadors també és impecable, igualet que a les pelis.

Com és d’imaginar, a causa del tema de l’escape, hi ha alguns moments de tensió que acaben d’arrodonir la flipada general.
Es passa por? depèn de si ets molt aprensiu. Hi ha moments una mica angoixants i alguna sorpresa, però en general no és una room purament de por. Per descomptat, millor no anar-hi amb canalla.

Les proves són variades. Potser al principi hi ha algun cadenat de més, però després la cosa es diversifica amb proves originals i basades en passatges de Jigsaw. Alguna d’elles no és fàcil. Si es vol sortir de la sala s’ha d’anar per feina. Creiem que en aquest aspecte no és una sala per principiants. Però tot i així si l’objectiu és pasar-ho bé, no us defraudarà.

Per descomptat, no vam sortir a temps i vam palmar miserablement.
 
 

Un cop acabat el joc, boníssima atenció del gamemàster ja fora del seu paper i sensació d’haver viscut una experiència extraordinària.

La professionalitat d’Horror Box arriba al punt per exemple de tenir la foto de grup penjada al Facebook en menys d’una hora. Cosa que després hem comprovat que altres sales poden tardar fins a una setmana. És un petit detall, però quan encara tens el subidón d’haver fet la sala i encara esteu junts amb l’equip et fa més gràcia veure la foto que al cap d’uns dies quan estàs rentant plats, per exemple.

Més endavant, després de fer alguna sala més, hem descobert que hi ha sales d’escape que t’ofereixen un bon joc ambientat en un tema, i hi ha sales que el que t’ofereixen és una experiència. On potser les proves no tenen tanta importància com el que visquis sensacions. Com que nosaltres som bastant paquets en això dels escapes, preferim les segones.

Després d’haver dit això considerem Jigsaw com una sala imprescindible.

Ambientació/Immersió – T’hi cagues

Feina gamemàster – de 10

Proves – Bones

Experiència global – Flipant-t’ho molt